Hoe zoek ik een club?

  • Darts Fotos Slider
  • Darts Fotos Slider
  • Darts Fotos Slider
  • Darts Fotos Slider
  • Darts Fotos Slider

Voor velen is darten een hobby, een spelletje dat onder vrienden gespeeld wordt met een pint bier in de ene hand en een dart in de andere hand. Het is een leuk tijdverdrijf, maar daar blijft het dan ook bij. Voor anderen gaat het echter veel verder dan alleen maar en spelletje en wordt het een echte sport. Maar dan is een café ook al snel te min en staat de zoektocht naar een echte club al snel voor de deur.

Een beetje opzoekwerk op het internet levert al heel wat resultaten op als het aankomt op dartclubs. Je vind gegarandeerd wel een club in je omgeving. De meeste clubs vragen lidgeld, eenmaal per jaar. Het zijn geen grote bedragen darts is op zich geen dure sport en je kan meestal onmiddellijk aansluiten. Zo breid je meteen je vriendenkring uit, leer je vanaf dag één nieuwe technieken aan en schaaf je je eerder verworven competenties bij.

Vele clubs organiseren ook trainingen, waaraan je kan deelnemen. De trainingen zijn uiteraard aangeraden, maar eigenlijk is alleen darten de beste trainingsvorm. Solitair (alleen) trainen is veel waardevoller dan het trainen met vrienden of het trainen door het gooien van zo veel mogelijk partijen. Wedstrijden gooien is natuurlijk heel belangrijk, maar in verhouding gooi je het beste één derde van je tijd wedstrijden en train je twee derde (of meer) van je tijd alleen.

Trainen met je dartsbuddies, ongeacht hun niveau, dwingt je om je niveau boven dat van hen uit te tillen. Alleen oefenen dwingt je om steeds boven jezelf uit te stijgen, en dat is een hogere limiet dan je ooit van een ander zult krijgen. Je kunt je niveau dus bijna oneindig verbeteren door altijd te proberen je eigen limieten te overtreffen. Hoe goed je ook bent, je kunt altijd beter. Geen enkele partij zorgt voor verbetering van je niveau wanneer je tegenstander niet beter wordt.

Winmau Dartsbord